MEXIC

Pentru locuitorul New Yorkului, Parisului sau Londrei, moartea este un cuvânt care nu se pronunță niciodată pentru că arde buzele. Mexicanul, în schimb, o frecventează, râde de ea, o dezmiardă, doarme cu ea, o sărbătorește, este una dintre jucăriile lui preferate și dragostea lui cea mai eternă.

-Octavio Paz

Calendarul telefonului te-anunță voios nevoie mare de călătoria care te așteaptă în Mexic? Fără falsă modestie, ai ajuns fix unde trebuia. Iată care sunt lucrurile de care aș fi vrut să fiu înștiințată înainte să aterizez pe meleagurile lui Avocado.
Mexic e de vizitat cu toate simțurile, asta-i clar! De la una dintre cele mai bogate bucătării ale lumii, la experiențele trăite în mări, lagune, cenote sau în creierii munților și până la ascultatul de povești la poalele ruinelor pre-columbiene, astea-s doar câteva dintre lucrurile pe care nu ai voie să le ratezi în trecerea ta prin Mexic.
Palacio de Bellas Artes, Mexico City
Acestea-s colțurile de capitală mexicană cu care m-am conectat cel mai profund. N-or fi ele de găsit în ghidurile turistice, dar sunt cele care mi-au vorbit cel mai clar despre personalitatea orașului.
Nu te speria dacă dimensiunile colosale ale acestui al doilea cel mai mare oraș din emisfera vestică o să arunce inițial peste tine pătura descurajării. Da, nu o să vezi tot. Și nu o să vezi nici măcar 30%. Dar în momentul când va trebui să faci alegeri, ia-le bine în calcul pe acestea.
În ciuda strădaniilor, topul acesta nu-i nici pe departe unul exhaustiv. Nici n-ar avea cum. Prea mari și prea multe sunt minunile Mexicului. Sălășluiește totuși în mine certitudinea că toate cele menționate aici vor deveni amintiri demne de povestit la bătrânețe.